TAIDETORI MA 26.6. - SU 2.7.2017 

KULTTUURIAREENA 44 JA PUISTOKOULU 

Juhannuksen jälkeen järjestetään jo kahdeksatta kertaa Taidetori. Se tarjoaa uudella tapahtuma-alueella mahtavan kattauksen sirkusesityksiä ja työpajoja koko perheelle. Taidetorilla taiteilijat ja käsityöläiset myös esittelevät osaamistaan tuotteidensa myyntipisteissä. Uusi tapahtuma-alue sijaitsee Kulttuuriareena 44:ssä ja Puistokoululla, osoitteessa Kauppakatu 44. Kaksi näyttämöä ja isot piha-alueet tarjoavat upean rajatun tilan kulttuurifestivaalille Kuopion keskustassa. Alueelle on vapaa pääsy.

Taidetorin kolme ensimmäistä päivää tarjoavat tiiviskursseja tanssin, musiikin, teatterin ja sirkuksen harrastajille ja aloittelijoille. Opettajat ovat festivaalin esiintyjiä, mikä syventää kurssikokemusta. Tiiviskurssien alkaa varsinainen festivaalitori myyntipisteineen, esityksineen ja työpajoineen.

Koko perheelle suunnatun Taidetorin pääesiintyjinä ovat argentiinalainen tolppa-akrobaattiduo manoAmano ja huikean menestystarinan luonut helsinkiläinen sirkusryhmä Race Horse Companyn sirkusartistin Kalle Lehdon Ympäri Ämpäri. Ohjelmassa nähdään kiertävät ryhmät Zero Gravity Company ja  Sirkus Supiainen sekä tietenkin Kuopion sirkuksen Lasten oma kesäsirkus.

Mukana on myös sirkustaiteilija Maiju Saarimaa esityksellään VIRE sekä porilais-kuopilaisen Petronella Lehtimäen Ennen EnEn esitys.


Osana Taidetoria järjestetään lauantaina 1.7. klo 13.00 alkaen Kulttuuriareena 44:ssa legendaarinen KPO Break –tapahtuma. Lisäksi nukketeatteri Satuaarre esiintyy kivenheiton päässä kotinäyttämöllään Torikatu 28:ssa.  Sirkusesitykset maksavat 5€-20€, työpajarannekkeella puoleen hintaan!

Ei tapahtumia