MITÄ TAIDETORILLA TAPAHTUU?  
Taidetori tarjoaa sirkusesityksiä, kädentaitotyöpajoja ja paljon osallistumisen iloa.  Kulttuuriareena 44 sijaitsee ihan Kuopion keskustassa ja tarjoaa hyvä tapahtuma-alueen. Voit osallistua kädentaitotyöpajoihin, päivittäin sirkuskursseille tai vaan viettää aikaa tapahtuma-alueella. Lisäksi voit löytää uniikkia ostettavaa käsityöläisten myyntipöydistä ja nauttia kesäkeittiön antimista.

TAPAHTUMAPAIKAT
Kauppakatu 44, Kuopio
Kulttuuriareena 44 ja piha-alue. Kulttuuriareenalla on iso sali, missä pidetään esitykset ja kurssit lukuunottamatta AcroYogaa, mikä järjestetään Puistokoululla, Kulttuuriareenan vieressä.
Työpajat  järjestetään Kulttuuriareena 44:Sen toisessa kerroksessa ( hissi on), ala-aulassa sekä pihalla. Kesätori sijaitsee pihalla ja Kulttuurareena 44:sen kahvilatilassa.

KENELLE TAIDETORI ON SUUNNATTU? 
Taidetori on suunnattu kaikenikäisille! Toimintaa ja tekemistä on joka päivä kaikille
- niin lapset, nuoret, aikuiset kuin senioritkin ovat tervetulleita osallistumaan. 

TYÖPAJAT
Työpajoja on seka maksullisia että ilmaisia. Maksullisiin työpajoihin ostetaan lippu ja lippu vaihdetaan Taidetorin infossa rannekkeeseen. Rannekkeella voi osallistua kaikkiin työpajoihin koko päivän ajan.
Ilmaisiin työpajoihin voit osallistua ilman ilmittautumista. Työpajoiss on kyltit, missä ilmoitetaan, ovatko ne ilmaisia vai maksullisia.
Koko päivän työpajalippu maksaa kaikilta 10 € ( alle 3 v. ilmainen) . Voit myös ostaa yhteislipun, mikä sisältää päivän esitykset ja työpajat. Yhteislippu yhdelle päivälle maksaa 20 €, aikuisilta 25 €. Voit myös ostaa kakille neljälle päivälle yhteislipun, mikä sisältää jokaisen päivän työpajat sekä esityset.
Neljän päivän lippu maksaa lapsille 60 € ja aikuisille 85 €.

KURSSIT

Sirkuskurssit ovat suunnattu sekä aloittelijoille ja pidempään harrastaneille. Voit osallistua yhdelle tai useammalle kurssille. Ilmoittatuminen tapahtuu ilmoittautumislomakkeen kautta, ilmoittaudu tästä.
Yksi tunti 15 €, kaksi tuntia 30 €, kolme tuntia 45 €, neljä tuntia 50 €.
Vauvasirkuksessa hinta sisältää yhden aikuisen ja vauvan, perhesirkuksessa hinta sisältää yhden aikuisen ja kaksi lasta.
Kysy ihmeessä lisää info@anyapro.fi 040 538 3823

TEEMA
Sirkus

TIEDOTUS 
Taidetori ohjelmasta tiedotetaan www.taidetori.com -sivujen ohjelmakalenterissa, tiedotustilaisuuksissa, tiedotteissa ja pääosin sähköisissä tiedotteissa, sosiaalisessa mediassa. 

INFO ESIINTYJILLE  JA OHJAAJILLE
Olit tulossa pitämään työpajoja tai esiintymään, ota yhteyttä jo suunnitteluvaiheessa Taidetorin tuottajaan. Näin voimme yhdessä suunnitella toimintasi kokonaisuutta sopivaksi muuhun tarjontaan ja huomioida kaikki käytäntöön ja sisältöön liittyvät asiat.

LIIKENNÖINTI TAIDETORILLE
Taidetori sijiatsee 200 metrin päässä torilta. autom voi jättää kätevästi esim. toriparkkiin.

PALJONKO TAIDETORI MAKSAA? 
Alueelle on vapaa pääsy. Työpajoihin, kursseile ja esityksiin on osallistumismaksu.
Katso lisää kohdasta  liput

Liput voi ostaa ennakkoon Tiketistä.

Lippuja voi ostaa ennakkoon myös Kanttilan kesäkaupasta, Minna Canthin katu 20-22, Kuopio.
Kesäkauppa on avoinna 25.7.- 4.8.2018 keskiviikosta lauantaihin klo 12.00-18.00.
Ennakkolipun ostaneille vapaaliput Kuopion ponikuninkuusraveihin 11.8.-12.8.2018 koko perheelle.:)!

TOIMINTAPERIAATE KESÄTORILLA
Taidetorilla on rahjattu määrä myyntipöytiä. Myyntipöydät ovat maksullisia. Otamme myyjiä vastaan tapahtuman loppuun saakka. Tarkka päiväkohtainen tieto kootaan osoitteeseen www.taidetori.com.

HAKUOHJEET 
Taidetorin kokonaisuuteen voi vapaasti ehdottaa toimintoja, esityksiä, työpajoja ja varataan myyntipaikkoja sähköpostilla. Hakemuksessa tulisi ilmetä esityksen, toiminnan, myyntituotteen tai tapahtuman sisällön kuvaus sekä henkilöt, kesto, kohderyhmä, toistot, toivottu alue ja ajankohta. Hakemuksia ja ehdotuksia voi lähettää Taidetori koko ajan osoitteeseen info@anyapro.fi tai taidetorikuopio@gmail.com tai postitse Taidetori 2018, Lönnrotinkatu 53, 70500 Kuopio. Taidetori  -kokonaisuuden valitsee ohjausryhmä.  

Lisätietoa 040 538 3823  / Hakemuksia ja ehdotuksia voi lähettää tapahtumaan saakka.


KYLÄSSÄ TAIDETORILLA
 
Haluatko tulla yrityksenä, yhdistyksenä tai vaikkapa koko kylän voimin vieraaksi Taidetorille? Taidetorin tila ja  myyntipöydät ovat oiva kokonaisuus esitellä toimintoja. Kysy erillinen tarjous.

Lisätietoa: 040 538 38234 |  www.taidetori.com

Ilmoittautuminen taidetorikuopio@gmail.com tai info@anyapro.fi

Ohjelma päivittyy koko ajan. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

TAIDETORIN LYHYT HISTORIA

MIKSI

Taidetori syntyi vuonna 2010 tarpeeseen: Kuopion tori ammotti levällään remontin keskellä ja samaan aikaan järjestettiin Asuntomessut! Piti siis keksiä jotain torin tilalle ja kuukauden ajaksi toritoiminta siirtyikin Kuopion satamaan.

Matkailijoita ajatellen tuli kehittää joku uusi tapahtuma, joka soveltuisi niin koko perheelle kuin kansainvälisille turisteille. Tapahtuman, mikä sisältäisi uudenlaisen tavan kohdata taidetta osallistumisen kautta, tarjota ammattitaiteilijoille ja muotoilijoille & käsityöläisille tapahtuma-alustan  kohdata ihmisä esim. työpajojen kautta, huokoistaa eri taiteenalojen rajoja ja yksinkertaisesti kehittää mahtavaa kesättapahtuma kulttuurin parissa.
Samaan aikaan julkistettiin  OKM:n Taiteesta ja kulttuurista hyvinvointia - toimenpideohjelma. Toimenpideohjelman toi esille sen, että taide-elämyksistä nauttiminen katsojana tai kuulijana, ja taiteen tekeminen itse tai taidelähtöisten tapahtuminen toteuttaminen lisää tutkitusti ihmisten hyvinvointia.Tässä loppuraportti: https://thl.fi/fi/tutkimus-ja-kehittaminen/tutkimu...

Näin moni asia loksahti yhteen. Konkreettisesti tapahtuman suunnitteluun ja toteuttamiseen löytyi kulttuurin tuottamiseen erikoistunut Anya Productions, olivathan heinäkuussa kaikki kulttuuri-instituutiot kiinni. 

Ensimmäisenä kesänä Taidetori kesti kokonaisen kuukauden ja oli avoinna joka päivä klo 12-20. Se oli kaikilta aikamoinen puristus lukuisille järjestäjille messujen hellekesänä!

Taidetorin tapahtumapaikat 

2010 Kuopion satamatori / 4 vkoa
2011 Kuopion satamatori / 2 vkoa
2012 Kuopion satamatori / 3 vkoa
2013 Kuopion satamatori ja Kallamarinan makasiini / 2 vkoa
2014 Satamankulma ja hotellli Scandicin ranta
2015 Kallamarina ja Kallamarinan makasiini / 3 vkoa
2016 Kallamarina ja Kallamarinan makasiini / 1 vko
2017 Kulttuuriareena 44 ja Puistokoulu / 1 vko
2018 Kulttuuriareena 44 ja Puistokoulu / 4 päivää

Ensimmäisen kesän jälkeen tapahtuman kestot ja paikat ovat vaihdelleet ja sisällöt ovat taidelähtöisesti uudistuneet koko ajan perustoimintojen säilyessä samoina: työpajat, esitykset kesätori, kurssit ja kesäkeittiö muodostavat osallistavan tapahtuman ytimen. Tapahtuma on päihteetön, sinne on vapaa pääsy ja osa esityksistä ja työpajoista ovat aina ilmaisia.  

Nyt toista kertaa tapahtuma järjestetään Kulttuuriareena 44lla 8.-11.8.2018. Alue soveltuu vieressä olevan Puistokoulun ja piha-aluiden myötä tapahtumaan loistavasti.

Taidetorin pääteemana tänä vuonna on sirkus,  joka on viimeaikoina yksi vahvimmin kehittyneistä taidelajeista niin Suomessa kuin maailmalla. Sirkusta voivat harrastaa kaikenikäiset ja  laji tukee hienosti muita liikunta- ja taidelajeja harrastavia. Myös Kuopion sirkuksesta ovat ensimmäiset kasvatit jo ammattiopinnoissa Sirkuskoulu Salpauksessa.

Tavoitteenamme on rakentaa elokuulle kansainvälinen sirkuspainotteinen koko perheen taidefestivaali, joka ajoittuu kivasti koulujen alkuviikonloppuun - tervetuloa mukaan suunnittelemaan!